Ürün sertifikasyonu, o ürünün güvenliğinin, güvenilirliğinin ve kalitesinin bir göstergesi olarak işlev görür. Ticari test standartları esas olarak, Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC), Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü (ANSI), Uluslararası Radyo Parazitleri Özel Komitesi (CISPR), Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO), Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) ve Avrupa Birliği (EN) gibi uluslararası kuruluşlar tarafından geliştirilen standartlardır.
Ürün sertifikasyonu, güvenilir olanı riskli olandan veya kaliteyi şüpheli olandan ayırmak için en iyi araçlardan biridir. Ticari test standartları, bir ürünün güvenli ve güvenilir olduğunu kanıtlamaya yaramaktadır. Ürün kalitesi için bir referans noktasıdır ve alıcıyı güvenilir firmalara yönlendiren bir kılavuzdur.
Üretici firmalar riski en aza indirmek ve ortadan kaldırmak ister. Ürün sertifikasyonu, bu firmaların kalite ve güvenliğe olan bağlılıklarını gösterir. Ürün belgelendirme, ürünlerin belirli performans ve kalite güvence testlerinden geçtiğini ifade eder.
Birçok elektronik cihaz iyi yapılmış ve güvenilirdir. Ancak standartlara uymayan, kısayoldan üretilmiş ürünler de bulunmaktadır. Ürün sertifikasyonu bu farkı belirlemede önemli bir ipucudur. Sertifikasız ürünlerin standartların altındaki bileşenlerden (büyük bir ihtimal ile testlerden geçemeyecek bileşenlerden) yapılmış olması ihtimali çok yüksektir.
Elektronik ve bilgisayar ürünlerinin sertifikalı olduğunun doğrulanması ile sağlık ve güvenlik korunur, firmanın üretkenliği ve kazancı korunur ve güvenilirlik garanti edilir. Ürün sertifikası almaya hak kazanan elektronik cihazların kullanımı daha güvenlidir. Bu ürünler kullanıcı sağlığını ve güvenliğini korumaya yönelik en yüksek standartları karşılayacak şekilde test edilmektedir. Güvenlik sertifikalı ürün ve bileşenlerin kullanılması genelde yasal olarak zorunludur.
Standartlar ve spesifikasyonlar, testleri tek tip ve tutarlı bir şekilde gerçekleştirmek için gerekli birer araçtır. Bunlar, belirli bir ürün, süreç, test veya prosedür için gereken kriterlerin yazılı talimatlarını içerir. Standartlara uyulduğunda, test sonuçlarının tekrarlanabilir olmasına olanak sağlanır. Böylece test verileri arasında faydalı karşılaştırmalar yapılmasını sağlar.
Günümüzde ticari testler yapılmasının başlıca faydaları şunlardır: rekabet aracı, daha düşük ürün maliyetleri, araştırma ve geliştirme ve iş yapma gereksinimi.
Ticari test standartları bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla şunlardır:
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Çeşitli sektörlerdeki işletmeler için, yukarıda sayılanlar dışında başka ticari test standardı hizmetleri de verilmektedir.
Ticari test standartlarına uyum, ürünlerin yasal gerekliliklere uygun olmasını sağlar.
Piyasada kabul görmüş ticari standartlara uygun ürünler, markanın rekabet gücünü artırır.
Ürünlerin ticari standartlara uygunluğu, doğru hedef kitleye hitap etmesini sağlar.
Standartlara uygunluk, üretim süreçlerini optimize ederek ürün kalitesini ve verimliliği artırır.
Standartlara uygun ürünler, hatalı üretim ve geri çağırmaların önüne geçerek maliyetleri düşürür.
Ticari test standartlarına uyum, olası riskleri erken tespit ederek zararları azaltır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu