Kömür aramanın amacı, kömür madenciliği kiralaması veya kömür içeren tortul havza gibi belirli bir durumda kömür kaynaklarının niteliğini, yerini ve kapsamını belirlemek ve ekonomik, güvenli ve çevre açısından kabul edilebilir madenciliğini ve kullanımını etkileyen jeolojik faktörleri belirlemektir.
Kömür arama, başarılı olursa yeni bir kömür madeninin kurulmasına veya mevcut bir madenin daha önce keşfedilmemiş bir alana genişletilmesine yol açan sürekli bir sürecin ilk parçasıdır.
Bir kömür arama programının ilk amacı, belirli bir çıkarma ve kalite yönergeleri gerekliliklerini karşılayan ve belirli bir kömür kütlesini içeren bir alanı bulmaktır. Alternatif olarak, programın belirli bir alandan çıkarılabilecek kömürün miktarını ve kalitesini belirlemesi ve madenciliği ve belirlenen kömür kaynaklarının kullanımını etkileyecek jeolojik ve çevresel faktörleri belirlemesi gerekir. Çoğu program nihayetinde bu tür araştırmalar haline gelir.
Esas olarak kömür arama ve araştırma programları şu sayılan bileşenleri içerir:
Literatür araştırması ve jeolojik haritalama gibi daha düşük maliyetli teknikler, ideal olarak sondaj gibi daha maliyetli yöntemlerden önce gerçekleştirilir. Ayrıca, arama faaliyetinin yatağın belirli kısımlarına yoğunlaştırılmasından önce, alanın tamamının genel olarak değerlendirilmesi gerekir.
Kömür rezervleri keşif yoluyla bulunur. Modern kömür arama yöntemleri, genel olarak, üç boyutlu sismik araştırmalar ve kömür kalitesi ve kalınlığını belirlemek için sondaj dahil olmak üzere jeofizik araştırmaların kapsamlı kullanımını içerir.
Kömür, yatağın yerel jeolojisine bağlı olarak hem yüzeyde hem de açıkta ve yeraltında veya derin madencilik yöntemleriyle çıkarılır. Yeraltı madenciliği şu anda dünya kömür üretiminin yaklaşık yüzde 60’ını oluşturuyor.
Kuruluşumuz tarafından işletmelere verilen enerji gözetim hizmetleri arasında, kömür arama ve araştırma hizmetleri de bulunmaktadır.
Enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik politikaları, uluslararası pazarda firmanın tanınırlığını ve itibarı artırır.
Enerji kaynaklarının yönetimi, ilgili yasal düzenlemelere uyum sağlamak için gereklidir ve hukuki sorunları önler.
Enerji kaynakları yönetimi, sistematik bir kalite yönetimi yaklaşımıyla daha verimli hale gelir, süreçlerdeki hatalar minimize edilir.
Enerji yönetimi sürecindeki iyileştirmeler, operasyonel verimliliği artırarak tüm iş süreçlerini optimize eder.
Enerji kaynaklarının doğru yönetimi, enerji tedarikindeki kesintileri azaltarak müşteri memnuniyetini artırır.
Enerji tasarrufu sağlayan çözümler, iş yerinde çalışanların daha sağlıklı bir ortamda çalışmasını sağlar, bu da motivasyonu artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu