EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
IEC 61000-3-3 Elektromanyetik Uyumluluk (EMC) - Bölüm 3-3: Sınırlar - Faz Başına ≤16 A Nominal Akımı Olan ve Koşullu Bağlantıya Tabi Olmayan Ekipmanlar İçin, Halka Açık Düşük Voltajlı Besleme Sistemlerinde Voltaj Değişikliklerinin, Voltaj Dalgalanmalarını

IEC 61000-3-3 Elektromanyetik Uyumluluk (EMC) - Bölüm 3-3: Sınırlar - Faz Başına ≤16 A Nominal Akımı Olan ve Koşullu Bağlantıya Tabi Olmayan Ekipmanlar İçin, Halka Açık Düşük Voltajlı Besleme Sistemlerinde Voltaj Değişikliklerinin, Voltaj Dalgalanmalarını

Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) tarafından geliştirilen “IEC 61000-3-3 Elektromanyetik uyumluluk (EMC) - Bölüm 3-3: Sınırlar - Faz başına ≤16 A nominal akımı olan ve koşullu bağlantıya tabi olmayan ekipmanlar için, halka açık düşük voltajlı besleme sistemlerinde voltaj değişikliklerinin, voltaj dalgalanmalarının ve titremenin sınırlandırılması” standardında, kamuya açık düşük voltaj sisteminde oluşan voltaj dalgalanmalarının ve titremenin sınırlandırılmasına yönelik gereklilikler açıklanmaktadır.

Bu standart belirli koşullar altında test edilen bir ekipmanın üretebileceği voltaj değişikliklerinin sınırlarını belirtir ve değerlendirme yöntemlerine ilişkin rehberlik sağlar. Bu standart giriş akımı faz başına 16 A’e eşit veya daha az olan, 220 V ile 250 V hattan 50 Hz’de nötre kadar olan ve koşullu bağlantıya tabi olmayan genel alçak gerilim dağıtım sistemlerine bağlanması amaçlanan elektrikli ve elektronik donanıma uygulanır.

IEC 610003-3 standardının sınırlarına uymayan ve bu nedenle bu standarda uyumlu olduğu beyan edilemeyen ekipman, “IEC 61000-3-11 Elektromanyetik uyumluluk (EMC) - Bölüm 3-11: Sınırlar - Kamuya açık düşük voltajlı besleme sistemlerinde voltaj değişikliklerinin, voltaj dalgalanmalarının ve titremenin sınırlandırılması - Nominal akımı ≤ 75 A olan ve koşullu bağlantıya tabi ekipman” standardına uygunluğu göstermek üzere yeniden test edilebilir veya değerlendirilebilir. IEC 61000-3-11 standardı, faz başına nominal giriş akımı ≤ 75 A olan ve koşullu bağlantıya tabi olan ekipmanlara uygulanabilir.

IEC 61000-3-3 standardına göre yapılan testler tip testleridir. Özel test koşulları standart ekinde yer almaktadır (Ek A).

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında EMC test hizmetleri kapsamında, “IEC 61000-3-3 Elektromanyetik uyumluluk (EMC) - Bölüm 3-3: Sınırlar - Faz başına ≤16 A nominal akımı olan ve koşullu bağlantıya tabi olmayan ekipmanlar için, halka açık düşük voltajlı besleme sistemlerinde voltaj değişikliklerinin, voltaj dalgalanmalarının ve titremenin sınırlandırılması” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

IEC 61000-3-3 Elektromanyetik Uyumluluk (EMC) - Bölüm 3-3: Sınırlar - Faz Başına ≤16 A Nominal Akımı Olan ve Koşullu Bağlantıya Tabi Olmayan Ekipmanlar İçin, Halka Açık Düşük Voltajlı Besleme Sistemlerinde Voltaj Değişikliklerinin, Voltaj Dalgalanmalarını Yararları


Hukuki Uyum Sağlar

Ürünler, belirli yasal düzenlemelere ve yönetmeliklere uygun hale gelir, böylece hukuki sorunlardan kaçınılır.

Hedef Kitleyi Belirler

Elektromanyetik uyumluluk testlerine sahip ürünler, yüksek güvenlik gereksinimlerini karşılayan hedef kitlelere yönelik daha uygun hale gelir

Marka Değerini Artırır

Sertifikalı ürünler, markanın güvenilirliğini artırır, sektördeki imajını güçlendirir ve müşteri bağlılığını sağlar.

Güvenilirlik Artışı

Bu testler, cihazların elektromanyetik parazitlere karşı dayanıklılığını ölçer ve ürünlerin uzun ömürlü olmasına katkı sağlar.

Sürdürülebilirlik Sağlar

Cihazların verimli çalışması ve uzun ömürlü olması, çevresel sürdürülebilirliği destekler ve kaynak kullanımını optimize eder.

Süreç İyileştirmesi

Testlerin gerçekleştirilmesi, üretim süreçlerinde iyileştirmelere yol açar ve cihazların daha stabil çalışmasını sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu