Polimerler neredeyse sonsuz sayıda fiziksel özellik, dayanıklılık ve görünüm sergiler. Bu çeşitlilik, polimerleri ulaşım, inşaat malzemeleri, paketleme, elektronik ve diğer çeşitli alanlardaki uygulamalar için tercih edilen malzeme haline getirmektedir.
Polimerler ultraviyole (UV) radyasyona, ısıya ve neme maruz kaldıkları zaman geri dönüşü olmayan kimyasal ve fiziksel değişikliklere uğrayabilir. Bu özellikle polimerler dış mekanda kullanıldığında yaygın karşılaşılan bir durumdur.
Ultraviyole radyasyonu, oksijen varlığında foto-oksidasyon bozunma yollarını başlatabilir. Her polimer, genel olarak kısa dalga boylu ultraviyole aralığı, uzun dalga boylu ultraviyole aralığı ve daha düşük görünür dalga boyu aralığı dahilinde bir spektral hassasiyet derecesine sahiptir.
Hava durumu şunlar dahil olmak üzere bir dizi özellik değişikliğine neden olabilir:
Ultraviyole radyasyonunun zararlı etkilerinden dolayı polimerlerin foto-oksidatif bozunmaya karşı korunmasına yardımcı olacak bir dizi teknik bulunmaktadır. Polimerleri bileşenler veya ürünler halinde işleyen firmalar, bir formülasyonda doğru türde ve miktarda stabilizatör türünün kullanıldığından emin olmak zorundadır. Polimerlerin hava koşullarına dayanıklılığını anlamak için en önemli araçlar laboratuvar ve doğal hava koşulları testleridir.
Dış mekan ve iç mekan polimer uygulamaları için mevcut olan ksenon ark yöntemlerinin çeşitliliği son yıllarda artmıştır. Birçok polimer üreten firma, ürünleri için doğru test yöntemini seçmek ister. Geliştirilmekte olan ürün için özel bir standart zaten varsa, örneğin PVC pencere profilleri, sert zeminler, iç mekan halıları veya fotovoltaik panel (güneş paneli) malzemeleri için uygun bir standart varsa bu standarda uyulmaktadır. Mevcut bir standardı olmayan ürünler daha fazla zorluk teşkil etmektedir. Bu uygulamalar genellikle ASTM G155 Döngü 1 ve ISO 4892-2 Yöntem A/B gibi genel hava koşullarına dayanıklılık standartlarına uygun olarak test edilir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında polimer testleri kapsamında, hava şartlarına dayanıklılık testi hizmetleri de bulunmaktadır.
Ürünlerin kalite kontrol süreçlerinin iyileştirilmesi, üretim hatalarını azaltır ve verimliliği artırır.
Yüksek performanslı ve dayanıklı ürünler, pazarda rekabetçi bir avantaj sağlar.
Malzeme dayanıklılığı ve performans testleri, kalite yönetim sistemlerinin güçlenmesine katkı sağlar.
Ürünlerin ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğu, yasal uyumu sağlar.
Zorlu koşullar altında yapılan testler, ürünlerin güvenilirliğini artırır.
Dayanıklı ve sağlam malzemeler, üretim süreçlerinde verimliliği artırır ve maliyetleri düşürür.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu