Güneş ışığı, yağmur ve rüzgardan gelen ultraviyole ışınlar dahil olmak üzere hava koşullarına sürekli maruz kalma, güneş enerjisi sistemi bileşenlerinin zamanla bozulmasına veya hasar görmesine neden olarak elektrik veya yangın güvenliği riski oluşturabilir. Ayrıca toz ve döküntüler de yavaş yavaş güneş panellerinde birikir. Bu durum, sistemin çalışma düzenini etkileyebilir.
Güneş enerjisi sistemlerinin düzenli olarak denetlenmesi ve bakımı, herhangi bir sorunun bir risk oluşturmadan veya düzeltilmesi pahalı olabilecek başka sorunlara neden olmadan önce tespit edilmesini ve düzeltilmesini sağlar.
Ancak bu denetimler öncesinde bir güneş enerjisi projesinin daha işin başında, tasarım aşamasında incelenmesi ve denetlenmesi gerekir.
Güneş enerjisi sistemi tasarımı iki önemli faktörü dikkate alır: güneş panelleri kurmak için sahip olunan alan miktarı ve yıllık tüketilen elektrik miktarı. Gölgeleme analizi ve güneş panellerinin ve eviricilerin verimliliği gibi diğer faktörler de sistemin kurulmak istendiği alana bağlı olarak dikkate alınır.
Doğru bir güneş sistemi tasarımı için üç temel adım şunlardır:
Çatıya güneş panelleri kurulacaksa, uygulanabilir çatı alanı miktarı, kurulabilecek maksimum güneş paneli sayısını belirler. Tek bir güneş panelinin boyutu değişir, ancak genellikle dikdörtgen şeklinde yaklaşık 5 metrekaredir. Paneller, çatının her tarafına yayılmak yerine, bitişik bir alana birlikte kurulduğunda daha verimli tasarlanan raf sistemleri elde edilir. Mevcut çatı alanı, havalandırma delikleri, bacalar, çatı pencereleri ve çatı kenarlarından veya çatıya monte ekipmandan gerekli herhangi bir sapma ile sınırlıdır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerini uygulamaktadır. İşletmelere verilen enerji gözetim hizmetleri arasında, güneş enerjisi kapsamında, tasarım incelemesi ve denetimi hizmetleri de bulunmaktadır.
Enerji kaynaklarının yönetimi, ilgili yasal düzenlemelere uyum sağlamak için gereklidir ve hukuki sorunları önler.
Enerji kaynaklarının güvenli ve düzenli kullanımı, işletmelerin güvenilirliğini artırır ve müşteri güvenini kazanır.
Enerji kaynakları yönetimi, sistematik bir kalite yönetimi yaklaşımıyla daha verimli hale gelir, süreçlerdeki hatalar minimize edilir.
Enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik politikaları, uluslararası pazarda firmanın tanınırlığını ve itibarı artırır.
Enerji kaynaklarının etkin kullanımı, firmaların daha düşük maliyetle üretim yapmalarını sağlar, bu da rekabet avantajı sunar.
Enerji kaynaklarının doğru yönetimi, enerji tedarikindeki kesintileri azaltarak müşteri memnuniyetini artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu